Cannelloni z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
280 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

171 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 opakowanie

2 opakowania

1 sztuka

350 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj serek, tuńczyka pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę oraz natkę. Dopraw do smaku.

Krok 2

Za pomocą rękawa cukierniczego napełnij rurki cannelloni farszem. Jeśli nie masz rękawa, możesz użyć worka foliowego z odciętym rogiem. Naczynie do zapiekania posmaruj margaryną i ułóż w nim cannelloni.

Krok 3

Fix rozmieszaj z 350 ml wody i wlej do naczynia z rurkami.

Krok 4

Pomidory pokrój w centymetrową kostkę, posyp danie. Ser pokrój w plastry i rozłóż na wierzchu. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez ok. 40 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Edyta Stankowska

    Edyta Stankowska , 21.10.2015

    Przy okazji przygotowywania cannelloni z tuńczykiem odkryłam fantastyczną, pyszną i szybką pastę do pieczywa. Mówię tu o farszu. Tuńczyk w towarzystwie serka Philadelphia z cebulką i papryką jest równie pyszny na kanapce co i w makaronie! Szczerze polecam wypróbować!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cannelloni z tuńczykiemCannelloni z tuńczykiem

Wariantów nadziewania cannelloni jest wiele – przygotuj ten z sugerowanego przepisu. Danie łączy w sobie wyrazisty smak soczystego tuńczyka, delikatnej mozzarelli oraz aromatycznych przypraw. Będzie świetną inspiracją na przyrządzenie apetycznego obiadu dla większej liczby osób. Na początek w misce wymieszaj kremowy serek, kawałki tuńczyka i pokrojone w kostkę paprykę i cebulę, a także natkę pietruszki. Farsz dopraw pieprzem oraz solą i napełnij nim rurki makaronu (najlepiej za pomocą rękawa cukierniczego) – następnie umieść całość w naczyniu żaroodpornym. Aromatyczny sos, który będzie smacznym uzupełnieniem dania, przygotujesz, mieszając zawartość torebki z wodą. Wlej go do naczynia z rurkami i posyp wszystko pokrojonymi pomidorami. Mozzarellę podziel i rozłóż na wierzchu – włóż do rozgrzanego piekarnika na kilkadziesiąt minut. Po tym czasie danie będzie już gotowe do podania – serwuj udekorowane listkami bazylii lub gałązką rozmarynu. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami jest dla Ciebie przyjemnością. Smacznego!