
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
2 listków
5 sztuk
300 gramów
20 gramów
50 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę obgotuj, by liście zmiękły.

Krok 2
Kiszoną kapustę ugotuj i wymieszaj z pokruszonymi grzybami, ryżem, kaszą jęczmienną.

Krok 3
Farszem nadziewaj kapuściane liście.

Krok 4
Duś na małym ogniu z przyprawami. Możesz też dodać przecier pomidorowy i zapiec w piekarniku.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chapcie lasowiackie gołąbki
Kapustę obgotuj, by liście zmiękły.