Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami

Autor: Agnieszka90

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do zagotowanej wody wrzuć makaron na 2-3 minuty. Odcedź i polej zimną wodą.

Krok 2

W woku smaż na oleju pierś z kurczaka pokrojonego kostkę, popieprz, posól pierś , dodaj przyprawę "Fix kurczak w sosie miodowym".

Krok 3

Do kurczaka dodaj: * cebulę dymkę ze szczypiorkiem pokrojoną w kostkę * połowę papryki czerwonej, zielonej i żółtej pokrojonych w paski * ok 6 pieczarek pokrojonych w plastry * 1 marchew pokrojoną w cieńkie paseczki * według uznania słonecznik w karmelu i orzeszki ziemne

Krok 4

Gdy kurczak będzie zarumieniony a warzwa staną się miękkie wbij jedno jajko, rozmieszaj je z warzywami i mięsem.

Krok 5

Na koniec wlej ok. 3 łyżek sosu chilli słodko-pikantnego. Smaż jeszcze ok 3 minut.

Krok 6

Mięso i warzywa podawaj na makaronie ryżowym. Smacznego! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej