
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
0.5 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, imbir zetrzyj na tarce.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i starty imbir. Smaż do zarumienienia, a następnie wlej połowę wina.
Krok 4
Podgrzej i wrzuć koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszaj i gotuj.
Krok 5
Mąkę zmieszaj z resztą wina i dolej do sosu. Dodaj przyprawy oraz ocet. Gotuj, aż sos będzie miał odpowiednią konsystencją.
Krok 3
Wlej teraz dwie szklanki wody i dodaj kostkę Knorr. Całość zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej