
Składniki
null
null
null
3 łyżki
4 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
450 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mrożoną chińską mieszankę ugotuj według przepisu na opakowaniu, osącz i odstaw w ciepłe miejsce.
Krok 2
Mintaja umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem i potnij w dość dużą kostkę. Obtocz w mące.
Krok 3
Pozostałą mąkę dodaj do ubitych na sztywną pianę białek, dopraw do smaku. Posiekaj dymkę i ostrożnie wymieszaj z białkami.
Krok 4
Zanurzaj kawałki ryby w tak przygotowanym cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 5
Kulki rybne podawaj razem z chińską mieszanką warzywną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej