Sałatka z jajkiem i kiełkami słonecznika
łatwe
96 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
5 sztuk
1 opakowanie
2 sztuki
0.5 szklanki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj dokładnie z trzema łyżkami wody oraz olejem z pomidorów.

Krok 2
Sałatę pokrój na mniejsze kawałki, wymieszaj z kiełkami i przełóż do salaterki.

Krok 3
Pomidory pokrój w cienkie paski, jajka na ćwiartki a cebulę w cienkie krążki.

Krok 4
Pokrojone dodatki ułóż dekoracyjnie na sałacie, a następnie całość polej przygotowanym sosem. Tip: Sałatę podawaj z chrupiącą bagietką posmarowaną ziołowym masłem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z jajkiem i kiełkami słonecznika
Znów jajka na śniadanie? Czemu nie! Ale dla odmiany, pod postacią sałatki, którą możesz przygotować dzień wcześniej, a rano tylko wyjąć z lodówki. Nasza jajeczna sałatka jest jednocześnie kremowa i delikatna, a dzięki kiełkom – rozkosznie chrupiąca. By ją zrobić, połącz ze sobą kruchą sałatę, dowolne kiełki (np. rzodkiewki lub lucerny), jajka ugotowane na twardo, aromatyczne suszone pomidory i czerwoną cebulę. Do tej idealnej kompozycji doskonale pasuje wyborny sos ziołowy z głęboką paprykową nutą. Przygotujesz go bardzo prosto. Wymieszaj przyprawę Knorr, wodę oraz olej z suszonych pomidorów. Na koniec udekoruj gotową sałatkę swoimi ulubionymi świeżymi ziołami. Potrawę podawaj z dodatkiem złocistej, chrupiącej bagietki lub pajdą chleba na zakwasie.