
Składniki
5 sztuk
1 szklanka
1 szczypta
2 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
0.25 szklanki
0.5 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w cienkie plastry. Zalej je osoloną wodą i odstaw na 15 minut.
Krok 2
Wymień wodę i ponownie odstaw je na 15 minut.
Krok 3
Odsącz ziemniaki na cedzaku i osusz.
Krok 4
Olej rozgrzej do temperatury 180 stopni. Wkładaj ziemniaki partiami i smaż na złoty kolor. Wyjmuj łyżką cedzakową, odsącz i układaj na blaszce do pieczenia.
Krok 5
Ziemniaki wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez chwilę.
Krok 6
W tym czasie zmiksuj wszystkie składniki sosu.
Krok 7
Ziemniaki wyjmij z piekarnika, posól i podawaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej