Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

250 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

1 szklanka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty opłukać. Pomidor pokroić w kostkę.

Krok 2

Tofu pokroić w kostkę, wymieszać w marynacie przygotowanej z sosu sojowego, oleju sezamowego i octu ryżowego. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie usmażyć na teflonowej patelni.

Krok 3

W kubeczku wymieszać 2 łyżki oliwy z 4 łyżkami wody i sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Knorr.

Krok 4

Sałaty wymieszać z pomidorem, ciecierzycą, tofu. Posypać szczyptą pieprzu i czosnku w mini kostkach Knorr. Podawac polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zielona przekąska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej