
Składniki
5 sztuk
3 sztuki
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowne piersi z kurczaka drobno siekamy i rowna warstwa ukladamy w naczyniu zaroodpornym-prostokatnym.
Krok 2
Posiekana cebule sparzyc wrzatkiem i rowno wysypac na warstwe miesa.
Krok 3
Calosc lekko polac polowa majonezu.
Krok 4
Nastepnie posypac startymi jajkami,posolic i popiepszyc,posypac startym serem i z gory posmarowac majonezem.Przed podaniem dac postac salatce pare godzin.
Krok 5
Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej