Chłodnik po dyrektorsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik po dyrektorsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

150 gramów

800 gramów

300 mililitrów

100 mililitrów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki przebierz, opłucz i usuń szypułki.

Krok 2

Rozdrobnij je w mikserze razem ze śmietaną i cukrem.

Krok 3

Połącz z likierem, sokiem z cytryny i pomarańczy oraz winem. Dobrze wymieszaj. Podawaj po schłodzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej