Chocolate Chip Cookies - Ciasteczka z czekoladą
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
0.5 łyżeczki
140 gramów
3 łyżki
3 sztuki
2 szklanki
225 gramów
140 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 sztuki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj sodę oraz sól i wymieszaj.
Krok 2
Czekoladę, orzechy oraz rodzynki bardzo drobno posiekaj.
Krok 3
Masło przełóż do miski i ubij mikserem na krem. Dodaj cukier biały i brązowy i ubij na puszystą masę.
Krok 4
Teraz kolejno wbijaj jaja i nadal miksuj. Na koniec dodaj aromat waniliowy.
Krok 5
Do masy dodawaj stopniowo mąkę i miksuj. Na koniec wrzuć czekoladę, orzechy i rodzynki. Masa powinna być gęsta, a jeżeli nie jest, to włóż ją do zamrażarki na 15 minut.
Krok 6
Blachę do pieczenia wyłóż papierem.
Krok 7
Z masy nakładaj po 2 łyżki na jedno ciasteczko. Włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz do momentu, gdy ciasteczka się zarumienią.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej