
Składniki
1 sztuka
80 dekagramów
2 opakowania
1 opakowanie
1 sztuka
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkowałam kapustę, lekko osoliłam i sparzyłam wrzątkiem, chwilkę przesmażyłam (użycie kapusty pekińskiej dodatkowo skróci czas przygotowania - szybciej się kroi i nie trzeba już smażyć).
Krok 2
Mięso mielone wyrobiłam z jajkiem i Fixem Knorr Gołąbki bez zawijania.
Krok 3
W naczyniu żaroodpornym układałam warstwami kapustę, ryż i mięso każdą warstwę obficie zalewając ostrym ketchupem.
Krok 4
Piekłam około godziny w 180 stopniach.
Krok 5
Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej