Gołębia Zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołębia Zapiekanka

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

6

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

80 dekagramów

2 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkowałam kapustę, lekko osoliłam i sparzyłam wrzątkiem, chwilkę przesmażyłam (użycie kapusty pekińskiej dodatkowo skróci czas przygotowania - szybciej się kroi i nie trzeba już smażyć).

Krok 2

Mięso mielone wyrobiłam z jajkiem i Fixem Knorr Gołąbki bez zawijania.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym układałam warstwami kapustę, ryż i mięso każdą warstwę obficie zalewając ostrym ketchupem.

Krok 4

Piekłam około godziny w 180 stopniach.

Krok 5

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołębia Zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej