Chutney Jabłkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chutney Jabłkowy

Autor: Grzesiek Szczurek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

2 ziarna

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną i drobno pokrojoną cebulę podsmaż na rozgrzanej patelni. Dodaj do niej kawałki obranego jabłka i duś pod przykryciem, a kiedy lekko zmiękną dodaj pozostałe składniki, duś jeszcze przez kilka minut i gotowe.

Krok 2

Do chutney`a możesz dodać ulubione zioła i przyprawy. Żurawinę możesz zastąpić rodzynkami lub pokrojonymi na mniejsze kawałki daktylami. Dobrze, jeśli część jabłek całkowicie się rozpadnie, podczas gdy część pozostanie w kawałkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chutney Jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron penne z karczochami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej