
Składniki
2 szklanki
2 szklanki
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżeczki
7 gramów
2 sztuki
2 opakowania
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki, prócz dwóch ostatnich włożyć do miski i zagnieść ciasto.
Krok 2
Rozwałkować i wycianać kółka lub inne kształty.
Krok 3
Upiec.
Krok 4
Galaretki rozpuscić w 3 szkl wody.
Krok 5
Pozostawić do całkowitego stężenia.
Krok 6
Taką samą foremką jak ciastka wycinać kształty z galaretki.
Krok 7
Wystudzone ciasteczka ułożyć do pary i przekładać galaretkami, posypać cukrem-pudrem, można polać polewą np. białą.
Krok 8
Smacznego:)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej