
Składniki
20 dekagramów
3 szklanki
1 szklanka
30 dekagramów
1 szklanka
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, masło, cukier wyrób, dodaj żółtka, ocet, sodę, sól. Zagnieć ciasto.
Krok 2
Odrywaj małe kawałki wielkości orzecha włoskiego. Wypełnij wszystkie wgłębienia w dobrze nagrzanym opiekaczu, a następnie zamknij na ok. 3 minuty aż połówki orzeszków będą upieczone. Wystudź
Krok 3
Mleko zagotuj, dodaj orzechy i wystudź. Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem na gładki krem, stopniowo dodawaj przestudzone orzechy.
Krok 4
Połówki orzeszków nadziewaj kremem i zlepiaj. Przed podaniem schłodź w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej