
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 opakowanie
2 szklanki
5 dekagramów
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże z mlekiem rozpuścić, połączyć ze składnikami, wyrobić ciasto. Wsadzić do lodówki na 2h ( w reklamówce). Pieczemy w 160° do zarumienienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej