Ciasto cebulowe z pyszną polewą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto cebulowe z pyszną polewą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

1 gram

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

6 łyżek

4 sztuki

250 gramów

400 gramów

3 łyżki

1 sztuka

null

350 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

250 gramów sera wymieszaj z mlekiem, jednym jajkiem, olejem i solą. Do masy serowej dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wyrób ciasto.

Krok 2

Ciasto rozwałkuj na stole posypanym mąką. Wyłóż na blachę wysmarowaną margaryną.

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę, a cebulę w piórka. Przesmaż na rozgrzanej patelni, odstaw do ostygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej