
Składniki
1.5 szklanki
4 sztuki
4 szklanki
3 sztuki
750 gramów
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż upraż na patelni by stał się brązowy.
Krok 2
Dodaj mleko i mąkę.
Krok 3
Czekoladę zetrzyj na tarce i dosypuj stopniowo do mąki z mlekiem i ryżem.
Krok 4
Następnie dosyp cukier trzcinowy.
Krok 5
Gdy ciasto zgęstnieje wlej 4 jajka.
Krok 6
Dwa posiekane liście Alg wrzuć do masy.
Krok 7
Całość przełóż do blachy piecz w 200 stopniach przez 45 minut. Po upieczeniu posyp algami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej