Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną

Autor: Paulina Król

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

5 łyżek

5 łyżek

1.5 łyżeczki

1 słoik

1 słoik

8 łyżeczek

400 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić sztywno z połową cukru. Żółtka ubić z pozostałym cukrem, dodać ubite białka i wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać.Dodać do masy jajecznej i wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. PIec ok 30 min w temperaturze 180st. Upieczony biszkopt zostawić do ostygnięcia.

Krok 2

Brzoskwinie i ananasy pokroić w drobną kostkę. Soki z owców przelać i zagotować. Dodać żelatynę. Do tężejącej galaretki wsypać owoce i wylać na ciasto. Wstawić do lodówki aż galaretka nie stężeje.

Krok 3

Śmietanę kremówkę ubić sztywno z usztywniaczem, dodać cukier. Wyłożyć na galaretkę.

Krok 4

Gotowe ciasto posypać czekoladą. Schłodzić przed podaniem

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z tropikalną galaretką i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik z kokosem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej