
Składniki
1 sztuka
0.75 szklanki
2 ziarna
1 sztuka
3 dekagramy
1 szczypta
1 pęczek
1 łyżka
10 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby opłukaj, namocz w wodzie na 3 godziny, osącz i pokrój w paski.
Krok 2
Włoszczyznę oczyść i opłukaj. Część zetrzyj na tarce do jarzyn, resztę pozostaw w całości.
Krok 3
W 2 1itrach wody ugotuj wywar z włoszczyzny, cebuli, grzybów i przypraw.
Krok 4
Wyjmij nie starte warzywa, a do wrzącego wywaru wrzuć kaszę i gotuj do czasu, gdy będzie miękka.
Krok 5
Z gotowej zupy usuń przyprawy. Zapraw ją śmietaną i wymieszaj. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























