
Składniki
4 sztuki
70 gramów
2 plastry
3 sztuki
75 mililitrów
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba tostowego układamy na desce. Posypujemy tartym serem. Na dwóch tostach układamy dodatkowo plastry szynki.

Krok 2
Następnie odwracamy tosty z szynką i przykrywamy nimi tosty z serem.

Krok 3
Do miski wbijamy jajko. Roztrzepujemy je z mlekiem, płatkami czosnku z ziołami prowansalskimi oraz szczyptą soli.

Krok 4
W tak powstałej mieszance moczymy tosty.

Krok 5
Smażymy je na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym ok. 2 min z każdej strony.

Krok 6
Na osobnej patelni smażymy 2 jajka sadzone.

Krok 7
Na usmażonych tostach kładziemy jajka sadzone.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Croque madame
Kroki chleba tostowego układamy na desce. Posypujemy tartym serem. Na dwóch tostach układamy dodatkowo plastry szynki.