
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
40 gramów
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
24 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i zmiażdż. Ciabattę pokrój w grubą kostkę.
Krok 2
Natkę pietruszki posiekaj. Orzeszki piniowe grubo pokrój.
Krok 3
Na dużej patelni rozgrzej połowę porcji oliwy i masło. Następnie włóż podsmażone kawałeczki chleba i podsmażaj.
Krok 4
Dodaj czosnek, orzeszki piniowe, skórkę z cytryny, pietruszkę i rodzynki.
Krok 5
Po zdjęciu z patelni przykryj, aby nie wystygło. Podgrzej pozostałą część oliwy, po czym dodaj cukinię, przykryj i podsmażaj. Cukinię podawaj posypaną chlebem z dodatkami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej