
Składniki
400 gramów
null
3 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
5 sztuk
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj cukinię i pokrój na talarki o grubości 0,5 cm.
Krok 2
Ułóż na talerzu i posól.
Krok 3
Po pół godzinie, odsącz płyn, przepłucz plastry.
Krok 4
W misce połącz oliwę z octem, musztardą, posiekanymi ziołami, przeciśniętym czosnkiem i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Dodaj sos do cukinii i odstaw na kilka minut. Podawaj na zimno lub na ciepło.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej