Cukinia ziołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia ziołowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

null

3 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

5 sztuk

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj cukinię i pokrój na talarki o grubości 0,5 cm.

Krok 2

Ułóż na talerzu i posól.

Krok 3

Po pół godzinie, odsącz płyn, przepłucz plastry.

Krok 4

W misce połącz oliwę z octem, musztardą, posiekanymi ziołami, przeciśniętym czosnkiem i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Dodaj sos do cukinii i odstaw na kilka minut. Podawaj na zimno lub na ciepło.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior ziołowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej