Kaczka po Chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka po Chińsku

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

5

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekany czosnek zmieszałam z imbirem, miodem i rozprowadziłam sokiem z cytryny. Tak przygotowaną mieszanką natarłam kacze piersi i wstawiłam na noc do lodówki.

Krok 2

Kacze piersi smażyłam przez kwadrans bez tłuszczu układając na patelni skórą do dołu, a następnie przełożyłam do naczynia żaroodpornego i wstawiłam do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na około 20-30 minut.

Krok 3

Na tłuszczu z kaczki szybko obsmażyłam fasolkę szapragową.

Krok 4

Kacze piersi podzieliłam na drobne kawałki, zmieszałam z fasolką, zalałam Sosem Słodko-Kwaśnym Knorr i zagotowałam.

Krok 5

Potrawę można podawać z ryżem lub makaronem sojowym. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kaczka po poznańsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej