Cukinie pod serową pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinie pod serową pierzynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

4 sztuki

null

50 gramów

3 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz cukinie i przekrój na równe połówki.

Krok 2

Ostrożnie wydrążasz środki z cukinii, usuń pestki i pokrój w średniej wielkości kosteczkę.

Krok 3

Cebulkę, pieczarki, wędlinę pokrój w kostkę. Dodaj do cukinii i podsmaż na patelni, dopraw ziołami.

Krok 4

Nałóż farsz do "miseczek" z cukinii i posyp grubo startym żółtym serem. Zapiekaj w piekarniku do momentu aż rozpuści się ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej