
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
4 sztuki
null
50 gramów
3 sztuki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz cukinie i przekrój na równe połówki.
Krok 2
Ostrożnie wydrążasz środki z cukinii, usuń pestki i pokrój w średniej wielkości kosteczkę.
Krok 3
Cebulkę, pieczarki, wędlinę pokrój w kostkę. Dodaj do cukinii i podsmaż na patelni, dopraw ziołami.
Krok 4
Nałóż farsz do "miseczek" z cukinii i posyp grubo startym żółtym serem. Zapiekaj w piekarniku do momentu aż rozpuści się ser.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej