Cukiniowe frykadelki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukiniowe frykadelki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

10 łyżek

null

null

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrany czosnek posiekaj, resztę warzyw obierz lub oczyść w zależności od rodzaju i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Dodaj sery, jajka oraz tyle bułki tartej aby powstała zwięzła masa.

Krok 3

Przypraw ziołami, solą i pieprzem.

Krok 4

Uformuj kotleciki i obtocz w bułce tartej.

Krok 5

Smaż na rozgrzanym oleju po około 2 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukiniowe frykadelki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej