
Składniki
1 sztuka
null
null
10 łyżek
null
null
100 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrany czosnek posiekaj, resztę warzyw obierz lub oczyść w zależności od rodzaju i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Dodaj sery, jajka oraz tyle bułki tartej aby powstała zwięzła masa.
Krok 3
Przypraw ziołami, solą i pieprzem.
Krok 4
Uformuj kotleciki i obtocz w bułce tartej.
Krok 5
Smaż na rozgrzanym oleju po około 2 minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej