Cytrusowa golonka jagnięca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrusowa golonka jagnięca

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

550 mililitrów

20 mililitrów

3 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

1 sztuka

4 sztuki

5 sztuk

1 łyżka

1 opakowanie

2 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki jagnięce nasmaruj rozdrobnionymi mini kostkami Knorr i musztardą.

Krok 2

Rozgrzej olej na dużej patelni i smaż golonki z kilku stron, aż będą rumiane.

Krok 3

Dodaj do golonek na patelni liście laurowe, posiekany czosnek, gałązkę tymianku, plasterki cytryny, białe wino i gotuj bez nakrycia przez 10 minut, przewracając golonki od czasu do czasu.

Krok 4

Dodaj do mięsa na patelnię 550 mililitrów wrzącej wody, maksymalnie zmniejsz ogień i duś jagnięcinę pod przykryciem przez 1 ¼ godziny, aż mięso będzie miękkie.

Krok 5

Dodaj do mięsa fasolę z puszki wraz z sokiem i pozostaw na wolnym ogniu na kolejne 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrusowa golonka jagnięca  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej