Golonka z dzika po hetmańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka z dzika po hetmańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

1 opakowanie

20 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zbij tłuczkiem, zalej marynatą i pozostaw w chłodnym miejscu na 24 godzin.

Krok 2

Następnie wyjmij z naczynia, osusz, posyp przyprawami i oprósz mąką, zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu, skrop wodą i duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 3

Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy i opłukane rodzynki, wlej piwo i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej