Czekoladki pomarańczowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladki pomarańczowe

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pędzelkiem dokładnie rozprowadzić w każdym zakamarku silikonowej formy (można użyć foremek do lodu). Odstawić do zamrażarki, by czekolada zastygła. Czynności powtórzyć jeszcze raz (w garnku powinna nam zostać 1/3 czekolady). Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać śmietankę, sok z pomarańczy, skórkę pomarańczową oraz likier. Dokładnie wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Łyżeczką nałożyć nadzienie do foremek i odstawić do zamrażarki. Gdy zastygnie, nałożyć resztę gorzkiej czekolady i ponownie odstawić do chłodu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej