
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
3 różnokolorowe kulki lodów umieść na talerzu – tak jak na zdjęciu.
Krok 2
Z kolorowych gwiazdek ułóż oczy i usta na każdej z kulek.
Krok 3
Do każdej kulki dołóż 2 listki mięty tak, aby wyglądały jak łodyżki kwiatów.
Krok 4
Talerz możesz udekorować truskawkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lody dla dzieci "Magiczny ogród"
Potrzebujesz dobrej inspiracji na efektowny i kolorowy deser? Sprawdź naszą propozycję na lody „magiczny ogród”. Na początek uformuj trzy niewielkie kulki lodów w różnych smakach – w przepisie sugerowane są lody karmelowe, śmietankowe i czekoladowe, ale równie dobrze sprawdzą się ananasowe, śmietankowe oraz brzoskwiniowe. Na każdej z kulek ułóż za pomocą kolorowych gwiazdek oczy i usta kwiatów znajdujących się w magicznym ogrodzie. Z powodzeniem zrobisz je także przy użyciu pisaków cukrowych, rodzynków lub kolorowych draży. Do każdej kulki dołóż po dwa listki mięty, które będą wyglądały jak łodyżki kwiatów. Na koniec udekoruj talerz soczystymi truskawkami. Dobre będą także maliny, kiwi lub borówki. Jeśli chcesz dodać więcej koloru, wykorzystaj inne dodatki, np. żelki i lizaki. Całość możesz ułożyć na chmurce wykonanej z bitej śmietany. Deser „magiczny ogród” serwuj schłodzony, najlepiej zaraz po przyrządzeniu. Sprawdź naszą propozycję na to niebanalne podanie lodów. Jaki jest Twój sposób na oryginalną dekorację deseru?