
Składniki
2 sztuki
null
1 sztuka
null
0.5 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 kilogram
1 łyżka
150 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj i osusz.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z odrobiną papryki i przyprawami, obtocz mięso i podsmaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Zdejmij z patelni, na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę, paprykę i szynkę.
Krok 4
Dodaj pokrojone w kawałki pomidory wraz z zalewą, dopraw do smaku i duś przez 10 minut.
Krok 5
Dodaj filety i posiekany drobniutko czosnek, duś mięso do chwili gdy będzie miękkie i podawaj razem z warzywami na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej