
Składniki
2 sztuki
null
3 sztuki
2 szklanki
2 łyżeczki
2 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Cebulę zetrzyj na tarce.
Krok 3
Jogurt zmiksuj z majonezem, curry, żółtkami i startą na tarce cebulą.
Krok 4
Ogórki i białka drobno posiekaj, po czym połącz z sosem. Wymieszaj i dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej