Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 kilogram

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz, a następnie pokrój na kawałki. Oprósz solą i popieprz. Skrop cytryną i odłóż w chłodne miejsce.

Krok 2

Posiekaj cebulę i podsmaż.

Krok 3

Dodaj rybę, usmaż i zdejmij z patelni.

Krok 4

Na patelnię wlej białe wino, dodaj gałązkę rozmarynu. Gdy część odparuje, dodaj śmietanę. Gotuj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 5

Na koniec włóż rybę i pogotuj wszystko kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Młoda kapusta z koperkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej