Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

3

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

5 szczypt

1 łyżeczka

2 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety przetnij wzdłuż na pół, aby utworzyć duży płat mięsa. Przykryj folią i lekko rozbij tłuczkiem do mięsa. Zdejmij folię. Miód, musztardę, oliwę, Przyprawę do kurczaka łagodnego Knorr, słodką paprykę i koncentrat pomidorowy wymieszaj dokładnie i natrzyj otrzymaną marynatą kurczaka. Pozostaw na pól godziny aby mięso nabrało smaku przypraw.

Krok 2

Liście szpinaku na kilka sekund zanurz w gorącej wodzie aby zmiękły. Pieczarki oczyść i pokrój w plastry, następnie podsmaż je na maśle.

Krok 3

Filety rozłóż na blacie, wzdłuż ułóż liście szpinaku (tak, żeby jeden liść lekko nachodził na drugi).Na szpinak wyłóż podsmażone pieczarki. Zwiń wystające kawałki liści do środka, w ten sposób farsz pozostanie w środku roladki podczas obsmażania. Następnie ścisło zawiń mięso w roladkę. Całość obwiąż nicią kuchenną.

Krok 4

Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Włóż obwiązane filety i smaż na rumiano z każdej strony. Włącz piekarnik i nagrzej go do 200 stopni. Roladki przełóż do woreczka do pieczenia, wlej 2-3 łyżki ciepłej wody i zawiąż. Wstaw do piekarnika na 20 minut.

Krok 5

Ugotuj ryż. Do gotującego się ryżu wsyp łyżeczkę cukru.

Krok 6

Odsącz ryż i nałóż porcję na środek talerza. Na wierzch połóż plaster roladki z filetu kurczaka.

sylkach

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej