
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
700 mililitrów
2 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój na pół, większe na cztery. Czosnek i imbir drobno posiekaj.

Krok 2
W szerokim rondlu rozgrzej olej i podsmaż czosnek, imbir, a następnie mięso.

Krok 3
Jak całość nabierze rumianych kolorów dodaj pieczarki. Smaż tak długo, aż woda z grzybów wyparuje.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z bulionem i wlej do mięsa. Duś powoli około 20 minut.

Krok 5
Dodaj groszek, sos sojowy i przyprawy. Duś, aż wszystko lekko zgęstnieje. Podawaj posypane kiełkami. Najlepiej smakuje z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chińska potrawka
Chińska potrawka to znakomity wybór, kiedy masz ochotę na coś nietypowego. Danie jest nie tylko smaczne, ale również uniwersalne – świetnie sprawdzi się na obiad lub kolację. Do jego przygotowania potrzebujesz kilku składników, m.in. mięsa z kurczaka, pieczarek, groszku, przypraw oraz kiełków bambusa. Zacznij od podsmażenia czosnku, imbiru oraz mięsa. Gdy wszystkie produkty zrobią się rumiane, dodaj do nich pokrojone pieczarki. Następnie zalej całość sosem przyrządzonym na bazie mieszanki przypraw i bulionu. Intensywny orientalny smak uzyskasz, dodając pod koniec duszenia sos sojowy oraz przyprawy, np. trawę cytrynową i świeżo zmielony pieprz. Gotowe danie podawaj posypane kiełkami bambusa, razem z ugotowanym na sypko ryżem. Przepis możesz w dowolny sposób zmodyfikować, np. zastępując kurczaka wieprzowiną lub dodając do potrawy ulubione warzywa. Odkryj smaki orientalnej kuchni dzięki naszemu sprawdzonemu przepisowi. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj wyśmienitą chińską potrawkę.