Chińska potrawka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińska potrawka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
289 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

700 mililitrów

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój na pół, większe na cztery. Czosnek i imbir drobno posiekaj.

Chińska potrawka - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu rozgrzej olej i podsmaż czosnek, imbir, a następnie mięso.

Chińska potrawka - Krok 2

Krok 3

Jak całość nabierze rumianych kolorów dodaj pieczarki. Smaż tak długo, aż woda z grzybów wyparuje.

Chińska potrawka - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z bulionem i wlej do mięsa. Duś powoli około 20 minut.

Chińska potrawka - Krok 4

Krok 5

Dodaj groszek, sos sojowy i przyprawy. Duś, aż wszystko lekko zgęstnieje. Podawaj posypane kiełkami. Najlepiej smakuje z ryżem.

Chińska potrawka - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińska potrawka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczeń z serem feta
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chińska potrawkaChińska potrawka

Chińska potrawka to znakomity wybór, kiedy masz ochotę na coś nietypowego. Danie jest nie tylko smaczne, ale również uniwersalne – świetnie sprawdzi się na obiad lub kolację. Do jego przygotowania potrzebujesz kilku składników, m.in. mięsa z kurczaka, pieczarek, groszku, przypraw oraz kiełków bambusa. Zacznij od podsmażenia czosnku, imbiru oraz mięsa. Gdy wszystkie produkty zrobią się rumiane, dodaj do nich pokrojone pieczarki. Następnie zalej całość sosem przyrządzonym na bazie mieszanki przypraw i bulionu. Intensywny orientalny smak uzyskasz, dodając pod koniec duszenia sos sojowy oraz przyprawy, np. trawę cytrynową i świeżo zmielony pieprz. Gotowe danie podawaj posypane kiełkami bambusa, razem z ugotowanym na sypko ryżem. Przepis możesz w dowolny sposób zmodyfikować, np. zastępując kurczaka wieprzowiną lub dodając do potrawy ulubione warzywa. Odkryj smaki orientalnej kuchni dzięki naszemu sprawdzonemu przepisowi. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj wyśmienitą chińską potrawkę.