
Składniki
5 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
200 mililitrów
150 gramów
140 gramów
4 sztuki
0.5 pęczka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyszoruj ziemniaki i ugotuj je w mundurkach. Boczek, cebule i czosnek pokrój w kostkę i podsmaż.

Krok 2
Pieczarki pokrój drobno, dodaj do boczku i smaż całość 10 minut.

Krok 3
Lekko wystudzone ziemniaki przekrój na połówki i używając łyżeczki wydłub środek. Skorupka ma mieć około ½ centymetra grubości.

Krok 4
W misce wymieszaj resztki po drążeniu ziemniaków, pieczarki z boczkiem i całość dopraw kostkami Knorr.

Krok 5
Napełnij skorupki obficie farszem i posyp serem. Ułóż na blasze i zapiekaj w 190 stopniach dopóki ser nie zacznie się zarumieniać. Podawaj z gęstą śmietaną doprawioną posiekanym szczypiorkiem

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej