
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
150 mililitrów
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
50 dekagramów
null
3 dekagramy
null
0.25 szklanki
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokruszone drożdże wymieszaj z cukrem, solą, mlekiem. Dodaj jajka i margarynę. Wyrób ciasto, posmaruj na wierzchu olejem i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Krok 2
Kapustę poszatkuj, a cebulę posiekaj i zeszklij na margarynie.
Krok 3
Dodaj kapustę, zalej ciepłym bulionem, duś przez około 40 minut. Przypraw solą, pieprzem i cynamonem, odcedź i ostudź.
Krok 4
Ciasto rozwałkuj, pokrój na kwadraty. Na każdym połóż porcję farszu i zlep w trójkąt.
Krok 5
Drożdżówki posmaruj mlekiem, ułóż na posmarowanej tłuszczem blaszce i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej