
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
2 łyżki
0.5 pęczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni zeszklij drobno posiekaną cebulę, dodaj mąkę i lekko przesmaż.
Krok 2
Dodaj przecier pomidorowy, szklankę wody, Bulion na włoszczyźnie Knorr, dopraw pieprzem.
Krok 3
W powstałym sosie duś pokrojone w cząstki ziemniaki i oliwki do miękkości. oprósz posiekanymi ziołami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej