
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
4 ziarna
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
10 łyżek
1 łyżka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na plastry. Oprósz ziołami prowansalskimi, mieloną papryką, majerankiem, pieprzem, rozkruszonymi liśćmi laurowymi i rozbitymi ziarnami ziela.
Krok 2
Cebulę pokrój w talarki i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę ułóż na mięsie.
Krok 3
Polej oliwą i miodem, wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.
Krok 4
Po tym czasie ściągnij cebulę, posól. Smaż w brytfance, zalej wodą i duś 120 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej