Schab w sosie serowym - eskalopki wieprzowe | Przepisy.pl pixel

Eskalopki schabowe w sosie serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

50 mililitrów

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój schab w małe, cienkie plastry i dokładnie rozbij. Mięso zamarynuj w przyprawie Knorr i odstaw na co najmniej 20min.

Krok 2

Podsmaż schab na patelni z obu stron, na złoty kolor.

Krok 3

Rozmieszaj Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr dokładnie z zimną wodą i śmietaną.

Krok 4

Dodaj tak przygotowany sos do podsmażonych eskalopków. Zagotuj całość i gotuj na małym ogniu jeszcze przez 3 minuty. Podawaj do ryżu lub makaronu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eskalopki schabowe w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eskalopki schabowe w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eskalopki schabowe w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eskalopki schabowe w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eskalopki schabowe w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eskalopki schabowe w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eskalopki schabowe w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eskalopki schabowe w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej