Fajita z kurczakiem (kebab) - przepis po polsku | Przepisy.pl pixel

Fajita z kurczakiem i warzywami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortille podgrzej na suchej patelni lub w mikrofali. Na rozgrzanym oleju podsmaż kawałki kurczaka, pokrojoną w plastry cebulę i pokrojoną w plastry paprykę.

Krok 2

Podsmażone składniki ułóż na ciepłych tortillach, całość obficie posmaruj majonezem, oprósz natką kolendry.

Krok 3

Placek możesz zrolować, zaginając brzegi do środka lub serwuj jak pizzę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej