
Składniki
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby (borowiki, podgrzybki, kurki) namocz, następnie przecedź (zachowaj wodę) i drobno posiekaj. Cebule i czosnek drobno pokrój.

Krok 2
Na Ramie smaż cebulę, następnie czosnek i grzyby. Jak grzyby się usmażą wlej szklankę wody z moczenia grzybów.

Krok 3
Dodaj przyprawę Knorr i duś, aż prawie cały płyn odparuje.

Krok 4
Pod koniec duszenia dodaj masło oraz posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj i odstaw farsz do ostygnięcia.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej