
Składniki
250 gramów
1 sztuka
150 gramów
1 gram
10 sztuk
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
600 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę oraz marchew pokrój w półplastry, pieczarki w plastry. Smaż w garnku na oliwie ok. 5 minut, następnie wyjmij wszystko z garnka.
Krok 2
Cebulę oraz czosnek posiekaj i zeszklij na maśle w tym samym garnku. Dodaj ryż oraz listki oregano i podgrzewaj chwilę razem. Wlej wino i gotuj razem do momentu odparowania alkoholu.
Krok 3
Następnie wlej ok. 600 ml wody i zagotuj. Żeby risotto nabrało pełnego, wyrazistego smaku dodaj Kostkę do mięs pieczeniową Knorr i gotuj na wolnym ogniu do momentu wchłonięcia płynu przez ryż. Garnek przykryj i pozostaw na 5-7 minut.
Krok 4
Gdy ryż będzie ugotowany, dodaj z powrotem kiełbasę, marchew, pieczarki oraz parmezan. Wszystko razem wymieszaj. Podawaj jako samodzielne danie.

Dobra rada:
Jeśli w Twojej spiżarni znajdują się suszone grzyby, możesz je dodać 3-4 sztuki, na początku gotowania ryżu. Risotto nabierze grzybowego aromatu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej