Risotto cebulowe z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto cebulowe z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

41

heart
238 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

261 osób wydrukowało

Pobierz pdf

587 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 litr

2 sztuki

4 sztuki

2 łyżki

50 gramów

1 szczypta

2 łyżki

0.5 pęczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w piórka, a kiełbasę w plastry.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

W garnku wraz z oliwą i margaryną podsmaż cebulę i kiełbasę. Następnie dodaj suchy ryż i mieszaj go przez około 1 minutę.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Wlej 1 litr wody i dodaj kostkę Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 15 minut na wolnym ogniu.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 3

Krok 4

Gdy ryż będzie już miękki, dodaj starty ser, tymianek oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw pieprzem Knorr i podawaj. Do tego risotto możesz również dodać wędzony boczek.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Pan D

    Pan D , 14.07.2021

    Bomba

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Risotto cebulowe z kiełbasąRisotto cebulowe z kiełbasą

Cebulę obierz, pokrój w piórka, a kiełbasę w plastry.