Faszerowane ogórki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane ogórki

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki przekroić wzdłuż, łyżką wyjąć pestki z miękkim miąższem. Pozostawić ściankę o grubości ok. 0,5 cm.

Krok 2

Jajka ugotować na twardo. obierz i posiekaj. Paprykę, pomidor i rzodkiewkę drobniutko posiekać.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz ze śmietaną.

Krok 4

Składniki wymieszać, dodaj sos koperkowy i posiekana natkę pietruszki.

Krok 5

Gotowym farszem napełnić ogórki, owinąć folią i wstawić na 30 min do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej