
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
400 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null szczypt
1 łyżeczka
350 gramów
100 gramów
150 gramów
null
2 łyżki
1 łyżeczka
350 gramów
1 łyżeczka
125 gramów
1 łyżka
600 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w plastry. Papryczkę chilli oczyść i drobno posiekaj. Mini kolby kukurydzy przekrój na pół. Koperek posiekaj.
Krok 2
W dużym rondlu rozgrzej oliwę i smaż posypaną solą cebulę, do momenty gdy się zeszkli, potem dodaj posiekaną papryczkę chilli, pokrojony w cienkie paski imbir i smaż minutę, mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
Dodaj pokruszone chilli, kurkumę, kumin, kolendrę i imbir, dobrze wymieszaj i smaż przez koleją minutę.
Krok 4
Wlej mleko kokosowe i bulion, dodaj cukier, pastę z tamaryndowca i wymieszaj.
Krok 5
Doprowadź do wrzenia, wrzuć kalafiora i brokuł. Gotuj 10 minut.
Krok 6
Następnie dodaj fasolkę szparagową i kukurydzę. Gotuj 7 minut.
Krok 7
Gdy warzywa zmiękną dodaj groszek cukrowy i dopraw do smaku. Chwilę gotuj. Podawaj posypane posiekanym koperkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej