Faszerowane pałki z kurczaka na grillu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pałki z kurczaka na grillu

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

250 gramów

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy. Następnie delikatnie (uważać, żeby nie uszkodzić "ścianek") usuwamy z pałek kości (trzeba delikatnie nacinać ostrym i cienkim nożem i pomału wyciągać kość). Proponuję wybrać do tego dość duże podudzia, gdyż z małych po wyjęciu kości zostanie nam sama skóra.

Krok 2

Szynkę wieprzową myjemy i mielimy w maszynce. Do mielonego mięsa dodajemy łyżkę Przyprawy do wieprzowiny Knorr, mieszamy.

Krok 3

Podudzia wypełniamy mięsem mielonym. Jeśli jest potrzeba, to spinamy je wykałaczkami.

Krok 4

Olej mieszamy z Przyprawą do kurczaka Knorr. Tak przygotowaną marynatą nacieramy nasze pałki. Przykrywamy je i wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.

Krok 5

Na rozgrzany grill wykładamy nasze mięska i grillujemy z każdej strony ok. 40 - 45 minut. Gotowe pałki podajemy z sałatką wykonaną z sezonowych warzyw z dodatkiem Sosu sałatkowego Knorr. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane pałki z kurczaka na grillu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej