
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
100 gramów
1 sztuka
50 gramów
5 łyżek
150 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w grube plastry, pieczarki i cebulę w kostkę.
Krok 2
Podsmaż warzywa na patelni i nafaszeruj nimi polędwiczki. Gotowe mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 3
Wymieszaj dokładnie Fix Knorr ze śmietaną oraz wodą i zalej nim mięso. Następnie posyp je startym serem.
Krok 4
Piecz pod przykryciem przez 25 minut w 200 stopniach. Na 10 minut przed końcem pieczenia odkryj danie, aby zapiec ser.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowane polędwiczki wieprzowe
Polędwiczki wieprzowe to mięso o delikatnym smaku, które dobrze sprawdza się zarówno przygotowane w formie smażonej, jak i pieczonej. Wypróbuj, jak smakują faszerowane pieczarkami. Zwróć uwagę na to, by mięso było dobrej jakości. Świeża wieprzowina ma jasnoróżowy kolor, jest lekko błyszcząca i elastyczna. Do przygotowania nadzienia potrzebne są pieczarki oraz cebula. Pieczarki zastąpisz także innymi grzybami, np. borowikami. Polędwiczki pokrój w plastry i nałóż na nie przygotowany wcześniej farsz – nie musisz dodatkowo rozbijać mięsa, ponieważ zmięknie ono podczas pieczenia. Porcje ułożone w żaroodpornym naczyniu zalej sosem, który szybko przygotujesz na bazie śmietany. Jako uwieńczenie wszystkich składników dania, dobrze pasować będzie starty żółty ser, który urozmaici nieco smak potrawy. Wybierz dowolny gatunek, np. goudę lub edamski. Na krótko przed końcem pieczenia zdejmij przykrycie, by ser się zarumienił. Pamiętaj o tym znakomitym daniu z polędwiczek, planując najbliższy niedzielny obiad.