Filet rybny w cieście ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet rybny w cieście ze szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 szklanki

2 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 szklanki

1 szczypta

0.5 szklanki

2 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj sherry, sól i pieprz.

Krok 2

Rybę pokrój w kostkę, dodaj do sherry i wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 3

Na oleju usmaż szpinak. Gotowy osącz z tłuszczu na ręczniku kuchennym.

Krok 4

Przygotuj ciasto: połącz oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i wodę, ciasto ma być jednolite i rzadkie.

Krok 5

Przed samym smażeniem ryby dodaj do ciasta szpinak i dobrze wymieszaj.

Krok 6

Rybę mocz w szpinakowym cieście i smaż w głębokim oleju, podawaj natychmiast po usmażeniu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet rybny w cieście ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet rybny w cieście ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet rybny w cieście ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet rybny w cieście ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet rybny w cieście ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet rybny w cieście ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet rybny w cieście ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet rybny w cieście ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej