Sandacz saute przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i wypatrosz sandacza, a następnie przekrój go wzdłuż na połówki.

Krok 2

Usuń ość kręgosłupa i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 3

Posyp pieprzem i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Posyp solą i mąką.

Krok 5

Olej mocno rozgrzej, włóż rybę i usmaż ją z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej